Kratko poročilo o zaključeni akciji "Ljubitelj pedal"

Čeprav je organizator akcije oskrbnik lovske koče na Prtovču Brane, je poročilo v dogovoru z njim na planinski spletni strani. Mogoče to niti ni napačno, saj mnogi, ki prikolesarijo do Tole in se vpišejo v posebno knjigo, svoj izlet podaljšajo še do Ratitovca.

Akcija, ki traja od 1. junija do 31. maja naslednje leto, je potekala drugič. Medtem, ko je prvo leto izpolnilo normo 15. vpisov le dobrih 20 kolesarjev, se je letos številka skoraj početverila. Normo je izpolnilo 75 kolesarjev. Največkrat je pripeljal Niko Tomaševič, ki je dosegel 112 vpisov. Udeleženci so predvsem iz Selške doline, nekaj pa jih prihaja tudi iz Škofje Loke.

V soboto, 6. junija je bil zaključek akcije za preteklo sezono. Pred lovsko kočo se je navkljub dopoldanskemu dežju zbralo skoraj polovica tistih, ki so dosegli normo. Ob odličnih čevapčičih, ki jih je prispeval Brane, pekel pa Hubert Vidic, so se udeleženci pogovorili in se poveselili. Vsak, ki je izpolnil normo, je prejel tudi kolesarso majico - za spodbudo in razpoznavanje. Naj se ve, kdo grize kolena v prtovške klance.

 

Nekaj fotografij

Sponzorji

Majica

Na Prtovču

 

Hubert

Skupinska fotografija