Spisek žigov Obhodnice Ratitovec

 

1. ŠAVNIK 1574 m – Razgleden vrh v vencu spodnjih bohinjskih gora. Nudi enkraten pogled na Bohinj, kakor tudi na sosednjo Baško grapo. Žig je na vrhu

2. MOŽIC 1602 m – Prijeten vrh poznan po ostankih vojaških objektov iz časov, ko je čezenj potekala meja z Italijo. Žig je na vrhu.

3. SLATNIK 1609 m – nudi prekrasen pogled na Podbrdo in Baško grapo. Zanimivo se je sprehoditi po vojaški mulateri na njegovem južnem pobočju. Žig je na vrhu.

4. LAJNAR 1549 m – Znan po smučišču, ki se razprostira po njegovih pobočjih. Žig je na vrhu ob železni kupoli.

5. DRAVH 1547 m – Zaključuje venec vrhov okoli Soriške planine. Žig je na vrhu.

6. KAČJI ROB 1520 m – Prelepa planina Zgornji Irn prežeta z lepoto in mirom. Vrh nad planino nekoliko zlovešče imenovan Kačji rob le še poudari njeno lepoto. Žig je na vrhu.

7. KREMANT 1658 m – Kopast vrh v grebenu Ratitovca, ki nudi prijetno gorsko pohajkovanje. Žig je na vrhu.

8. ALTEMAVER 1678 m – Najvišji vrh Ratitovca znan po prepadnih južnih pobočjih, ki so na nekaterih mestih primerni tudi za plezanje. Žig je na najvišjem vrhu.

9. PLANINA PEČANA 1470 m – Delujoča planina v idilični dolini nad Jelovico. Žig je ob poti, pred prihodom do planšarske koče.

10. PLANINA KLOM 1490 m – Planina pod Kosmatim vrhom v romantičnem okolju. Žig je ob poti, pred prihodom do planšarske koče.

11. KOSMATI VRH 1643 m – Najvzhodnejši vrh Ratitovca, ki nudi zanimiv pogled na celoten greben in na Selško dolino. Žig je na vrhu.

12. GLADKI VRH 1667 m – Najbolj poznan vrh Ratitovca s planinsko kočo tik pod vrhom. Lep razgled na Selško dolino, širšo in daljno okolico. Žig je na vrhu.