PODROBNEJŠI OPIS NEKATERIH VRHOV

VELIKI BADIN

Veliki Badin je mala ravnina, ki se nahaja ob poti, ki vodi od cerkvice Sv. Kvirina (Sv. Kvirika) proti jugovzhodu. Če gremo od cerkvice po tej poti, pridemo najprej do oddajnika. Od tam se spustimo za približno 40 metrov. Ko se klanec poravna, smo na Velikem Badinu. Naprej po poti pridemo do roba, ki se strmo spušča proti dolini. Čeprav smo že dosegli zahtevano lokacijo, priporočam, da se sprehodite še naprej po poti do spodmolov.

Veliki Badin

 

VELA GRIŽA

To je položen greben, ki se razprostira v smeri proti severozahodu od cerkve Sv. Kvirina, ki je omenjena v prejšnjem opisu. Do njenega vrha vodi prijetna pot, ki nam bo vzela le pol ure, če pa bomo uživali v lepih razgledih in pomladi v izobilju cvetja, bomo lahko tudi bistveno dlje. Zahtevani vrh je neizrazit, na njem pa je postavljen možic. V dnevniku so podane napačne koordinate vrha. Pravilne koordinate so N 45° 28' 46" E 13° 53' 39"

 

Vela Griža

VELIKI POLOVNIK

Na vrh lahko pridete z več strani, vendar je najlažji dostop iz vasi Log čezsoški. Parkirate malo pred vasjo, ker v vasi skoraj ni prostora za parkiranje. Najbolje je, da parkirate na parkirišču takoj, ko zavijete z glavne ceste. Potem greste do vasi in naprej ob Soči po makadamski poti v smeri Kobarid - Trnovo. Približno po enen kilometru opazite na levi strani tik ob poti možica in stezico, ki ji sledite do vrha. Skoraj do lovske koče je mulatera, ki je na posameznih mestih celo označena z zbledelo rdečo barvo.